Familie
opstelling

Ontdek verborgen patronen en heel je hart

Met een familieopstelling kun je meer inzicht krijgen in vastgeroeste overtuigingen, hardnekkige gedragingen en vaste patronen waarvan je in je dagelijks leven last hebt. 

Ben je een helper en lukt het maar niet daarvan af te komen? Of heb je moeite met dominantie of autoriteit en bots je altijd met je leidinggevende, welke baan je ook hebt? Kom je in relaties telkens dezelfde types tegen die ‘het slechte of negatieve in jou’ naar boven halen?

Vanuit onze opvoeding nemen we mee wat ‘normaal’, gebruikelijk of gewoon is in een gezin of familie. Je bent je er zelf vaak niet bewust van, maar die denk- en gedragspatronen hebben veel invloed op je relaties en zelfbeeld. Het kan je structureel in de weg zitten zonder dat je snapt waarom.

Het kunnen ogenschijnlijk onschuldige dingen zijn, zoals een overbezorgde ouder waardoor je je structureel onzeker voelt. Of juist grotere trauma’s zoals misbruik of verlies die je weg hebt gestopt om jezelf te beschermen. Onbewust gedrag zorgt ervoor dat jij niet echt jezelf bent. Met een familieopstelling kun je dit op een krachtige manier doorbreken.

5/5

“Ik was eerst sceptisch, maar puur door dit zelf te ervaren geloof ik dat het werkt. De zuiverheid van Johan en zijn lef om op het juiste moment te sturen zijn daarbij cruciaal geweest. Hij is volledig aanwezig én totaal op de achtergrond.”

Sjoerd de Jong

Wat gebeurt er bij een familieopstelling

icoon innerlijk conflict familie opstelling

Conflict benoemen
Je benoemt voor jezelf het conflict waar je mee worstelt. Dit kan zijn binnen je familie, in je relatie op je werk of in jezelf. Welke blokkades heb je en wat zou je graag willen bereiken?

icoon organisatie teambuilding retraite

Opstelling
Je kiest een of meer personen uit de groep die de persoon of het onderwerp representeren die in jouw conflict een rol hebben. Je plaatst hen op een plek in de ruimte zoals dat voor jou goed voelt.

Confrontatie
Onder deskundige en zorgzame begeleiding ga je in gesprek met de gekozen personen. De dynamiek van het gesprek en loskomende emoties geven heldere inzichten.

Wanneer is een familieopstelling waardevol

  • Als je meer rust in jezelf wilt gaan ervaren en minder wil aantrekken van want anderen vinden.
  • Wanneer je minder eenzaam wilt voelen en meer in verbinding wilt komen met de mensen om je heen.
  • Als je onbewuste patronen in jouw familie van herkomst bewust wilt maken, zoals langslepende ruzies en conflicten.
  • Wanneer je telkens terugkerende patronen, zoals moeite met dominantie, autoriteit, nooit tevreden zijn, faalangst etc wilt veranderen.
  • Wanneer je relatie met je partner en relaties in het algemeen wilt verbeteren.
  • Als je nu eindelijk het leven wilt gaan leiden wat bij jou hoort.

Benieuwd of een familieopstelling jou kan helpen meer inzicht en rust te krijgen? Tijdens een gratis Krachtconsult krijg je een voorproefje van wat je kan verwachten.

Wat kun je ervaren tijdens/na familieopstelling?

  • Je gaat meer jouw eigen plek innemen in relaties, teams, je gezin en familie.
  • Je krijgt helderheid in je eigen gedrag en dat van anderen, waardoor je meer grip krijgt op je leven. 
  • Je kan dingen afsluiten waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe, positieve gevoelens.
  • Je gaat vanuit rust in jezelf makkelijker de verbinding aan met anderen.
5/5

“Het was een mooi kado waar ik nog steeds nieuwe dingen in ontdek. Intensief en een geweldige ervaring. Genoten van begin tot eind.”

5/5

“Ik heb gezien dat ik bang ben voor liefde en dat ik het lastig vind om hulp te vragen. Deze inzichten hebben mij geholpen op mijn verdere levenspad.”

5/5

“Ik was eerst sceptisch over deze methode. Puur door het zelf te ervaren geloof ik nu wel dat het werkt. Ik kan niet uitleggen waarom, want je moet het zelf meemaken.”

Samen Sterk in Opstellen

Karen Carton van Kr8stroom, Hetty Sluijs van Hetty Sluijs Training & coaching en Johan Blom van MooiHeel, hebben samen het platform Samen Sterk in Opstellen opgericht.

Met dit platform bieden we mensen de gelegenheid om op een verantwoorde en diepgaande manier te ervaren wat de kracht van opstellingen is. Met als doel dat je je bewuster wordt van de (familie)systemen waarmee je verbonden bent, hoe deze je leven beïnvloeden en hoe je door deze verbindingen op een gezonde manier te integreren in je leven een rijker leven krijgt.

Reserveer een plek voor een familieopstelling

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Kosten voor deelname als representant zijn €15,00 (contant ter plekke te voldoen).

Kosten voor het inbrengen van een eigen vraag vanaf €150 (ex. BTW).

Naam
Ik reserveer graag een plek voor
Ik meld mij aan als
Scroll naar boven